Sezon narciarski 2010/2011 rozpoczęty!
Re: Sezon narciarski 2010/2011 rozpoczęty!
Dobku, w Lądku jest orczyk - kotwica i idiotycznie stroma końcówka wyciagu. Pojedźcie sobie na czarną na KLF, tam nieco bardziej płasko, ale za to krzesełko.
- dobekfooto
- Moderator
- Relacja: Mieszkaniec
- GG: 8824316
- Kontakt:
Fakt
Obecnie trwają negocjacje i chyba jednak wybierzemy się na Czarną 

"Buntu nie boji sie wladca ten,
co by z powiek spedzal mu sen.
Lecz nie poradzisz nic bracie moj ..."
co by z powiek spedzal mu sen.
Lecz nie poradzisz nic bracie moj ..."
Jutro (niedziela) mam dwa miejsca na czarną górę. Na 4h jedziemy. Wyjazd o 8.
Byłem dzisiaj na biegówkach. Poszedłem przez działki, za szkołą, potem piechotą koło EKO i na górniczą, a potem tak jak Złota Ścieżka do Złotego Jaru. Do pustelnika beznadziejnie, bo sporo kamieni gałęzi itd. ale zjazd z pustelnika do pensjonatu - rewelacja.
Od pensjonatu bryndza, bo posypane piachem. Potem poszedłem pod studnię na granicy, na wapienniki, na stację paliw i ścieżką na Strzelecką, Kolejową do domu.
Pod granicą warunki świetne, polecam ten teren każdemu. GAWLITZEK miał rację, że to świetne miejsce.
---------------------------------------------
Coś takiego wisi na słupie koło działek:

Od pensjonatu bryndza, bo posypane piachem. Potem poszedłem pod studnię na granicy, na wapienniki, na stację paliw i ścieżką na Strzelecką, Kolejową do domu.
Pod granicą warunki świetne, polecam ten teren każdemu. GAWLITZEK miał rację, że to świetne miejsce.
---------------------------------------------
Coś takiego wisi na słupie koło działek:
- GAWLITZEK
- Moderator
- Relacja: Sympatyk
- Kontakt:
Jest wiecej ciekawych tras ale drogi lesne wymagaja naprawy a szlaki odchwaszczenia.Przypominam tez,ze mielismy tez tor saneczkowy przed wojna....
Oto zdjecie zlotostockiego toru:

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Oto zdjecie zlotostockiego toru:

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Przyjaciel ziemi złotostockiej
Są warunki na biegówki, ale dopiero powyżej Białej Góry - tzn z Białej Góry da się dojść na rozdroże pod Jawornikiem, im wyżej tym lepiej.
Nie da się za to drogą pod granicą - tam jest za mało śniegu, a na Wiśniowym sadzie zupełnie nie ma.
Nie da się za to drogą pod granicą - tam jest za mało śniegu, a na Wiśniowym sadzie zupełnie nie ma.