http://static.presspublica.pl/red/rp/pd ... 0sadow.PDF
Niezła sieczka z tymi sądami.
Jest już nowy budynek, napis Sąd Rejonowy w Ząbkowicach Śląskich, trzeba będzie zmienić na Wydziały Zamiejscowe Sądu Rejonowego w Dzierżoniowie.
Z tego co rozumiem w ZC-ach zostaną wydziały cywilny, karny i rodzinny i nieletnich. Czyli sąd pracy i wydział ksiąg wieczystych w Dzierżoniowie.
Wszyscy patrzą na burmistrza Orzeszka "czy załatwi" ale raczej już chyba sprawa przesądzona.
Likwidacja sądu rejonowego
-
- Sztygar
- Relacja:Sympatyk
-
- Sztygar
Re: Likwidacja sądu rejonowego
A jednak załatwiłPo wielu tygodniach rozmów i spotkań, przedstawiania argumentów, zaangażowania Samorządu Gminy Ząbkowice Śląskie, Powiatu Ząbkowickiego, Ministerstwo Sprawiedliwości zweryfikowało swoje stanowisko i uwzględniło nasze argumenty dotyczące pozostawienia w niezmienionej strukturze organizacyjnej Sądu Rejonowego w Ząbkowicach Śląskich.
W związku z powyższym, dziękujemy Ministrowi Sprawiedliwości Panu Jarosławowi Gowinowi, parlamentarzystom, a w szczególności Panu senatorowi Stanisławowi Jurcewiczowi oraz Panu posłowi Grzegorzowi Schetynie za merytoryczne wsparcie i zaangażowanie, a także wszystkim, którzy wspierali starania ząbkowickiego samorządu zmierzające do pozostawienia Sądu Rejonowego w Ząbkowicach Śląskich.
Roman Fester Marcin Orzeszek
Starosta Ząbkowicki Burmistrz Ząbkowic Śląskich

Zobaczcie jednak jak działa nasz kraj. Sądów wytypowanych do likwidacji była około setka. Dlaczego uczyniono wyjątek dla nas? Jeżeli władze samorządowe byłyby z innej partii niż rządząca czy też by się udało?
W sumie nie ma co narzekać, ważne że sąd pozostaje

Powiedz mi dlaczego to ma być dla nas duży sukces?
Jak nikłej części mieszkańców to dotyczy.
Przeniesiony miał być wydział Sądu Pracy i Księgi Wieczyste.
W Wydziale Ksiąg akurat byłem raz...i mogliby go śmiało przenieść gdzie indziej.
Z Legnickiego całe KW są już dostępne w internecie...a w Ząbkowicach może kilkaset na cały powiat, gdy panią pytałem czemu tak mało.."bo mamy małe środki tylko na digitalizację, dajemy tylko te w których są zmiany". Czyli dziadostwo.
Dla mnie byłaby większym sukcesem reorganizacja wydziału komunikacji w Starostwie Powiatowym...
Kurde zdecyduj się na przynależność partyjną
raz chwalisz pisowców, a innym razem PO.
Jak nikłej części mieszkańców to dotyczy.
Przeniesiony miał być wydział Sądu Pracy i Księgi Wieczyste.
W Wydziale Ksiąg akurat byłem raz...i mogliby go śmiało przenieść gdzie indziej.
Z Legnickiego całe KW są już dostępne w internecie...a w Ząbkowicach może kilkaset na cały powiat, gdy panią pytałem czemu tak mało.."bo mamy małe środki tylko na digitalizację, dajemy tylko te w których są zmiany". Czyli dziadostwo.
Dla mnie byłaby większym sukcesem reorganizacja wydziału komunikacji w Starostwie Powiatowym...
Kurde zdecyduj się na przynależność partyjną

-
- Sztygar
Kiedy chwalę pis? Nie przypominam sobie.
Głosowałem na PO, sukces bo jest nowy budynek więc będzie wykorzystany zgodnie z przeznaczeniem.
Głosowałem na PO, sukces bo jest nowy budynek więc będzie wykorzystany zgodnie z przeznaczeniem.
-
- Sztygar
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... rcow_.html
Polecam artykuł, a raczej ciekawą dyskusję w komentarzach.
Polecam artykuł, a raczej ciekawą dyskusję w komentarzach.