Jakoś tak mniej więcej Esce bym tą naszą stację umieścił .Kolor zielony :tory i wiadukt.Mapa 1785.Ta skarpa naprzeciw dzisiejszych obiektów dworca to było wyrobisko gliny z wielkim dołem.Podczas budowy kolei podejrzewam że niwelując teren część dołu cegielni zasypano.Do tego jeszcze zrobiono tam wysypisko ,do dziś proces trwa.Cały gruz z budowy boiska przy szkole tam lokują.No ale można sobie wyobrazić jak wyglądał teren na podstawie tych map.
Pozbierajcie te posty bo w dwóch wątkach jest cegielnia,znów pokręciliśmy

TOMEK ma rację inne starsze są ciężko do zlokalizowania.Nie wiem skąd ale słyszałem że cegielnia była również w tych zabudowach za leśniczówką,a jej wyrobisko to dół przy granicy po prawej jak się idzie do przejścia.No ale bardziej pasuje to na zakład wapienia bo z resztą na mapie jest tam zaznaczony jakiś piec,tylko nieopisany czy wapienny czy cegielniany.
Tak co do torów kolejek złotostockich, esce jest gość w stoku który był kierowcą kolejki,opowiadał mi że w jednym palcu potrafi pokazać gdzie szły tory różnych kolejek.Bajcerówka,Tartaki,no i kopalniane.To Pan Franek Grzesik.POZ