Akcja Zima w Złotym Stoku
Ale ZIMA !!!!!
-
- Sztygar
- Relacja:Mieszkaniec
Re: Akcja Zima w Złotym Stoku
A ja dzisiaj zaliczyłam spacer z górki z laseczką. Trzeba było zejść po tradycyjne pączki, a te były około południa tylko w DINO. Podziwiałam moich odważnych sąsiadów, którzy zjechali na dół, a do góry nie obyło się już bez łańcuchów. Ja takowych nie posiadam więc nie ryzykuję jazdy. Jak przestanie wiać i padać to nasze służby powoli uporają się z tym problemem. Widok z okna mam cudowny.
Mamy nadzieję, że zima się kończy. Podjazd Sienkiewicza pod górę nie jest najprzyjemniejszy. Są tam trzy wrażliwe miejsca i tam powinno być posypane. Można pomóc kierowcom umieszczając piasek do posypania na poboczu.
Wczoraj wieczorem na drodze do Kamieńca był armagedon.Przy tej okazji sprawdziłem,że nr alarmowy 112 nie działa.Policja nic nie może
zrobić bo wszyscy stali,nikt nie przekroczył prędkości,mandatów nie będzie - to po co przyjeżdżać.
Pan Morelowski przeleciał swoim traktorkiem ale niestety - przykro mówić - nie pomógł nikomu.
zrobić bo wszyscy stali,nikt nie przekroczył prędkości,mandatów nie będzie - to po co przyjeżdżać.
Pan Morelowski przeleciał swoim traktorkiem ale niestety - przykro mówić - nie pomógł nikomu.

Mi zeszłej zimy pomagał dwukrotnie, a raz naprawdę z wielkim poświęceniem, widać musiał jechać gdzie indziej...kris pisze:Pan Morelowski przeleciał swoim traktorkiem ale niestety - przykro mówić - nie pomógł nikomu.
Jest podwykonawcą wielu firm...a jego "traktorek" to mega maszynka, bo z napędem na dwie osie, a ostatnio i tak ledwo dał radę mnie wyciągnąć

Jak utkniesz na dobre nikt inny w okolicy Ci nie pomoże.
Wczoraj był armageddon chyba wszędzie...Na DK46 po raz pierwszy sytuację rozwiązano z głową.
Policja zablokowała drogę i kierowała TIRy na pobocze już na drodze do Paczkowa, Unimog (nie wiem czyj) i być może właśnie wspomniany traktorek wyciągały TIRy z Mąkolna. Potem drogę odśnieżono, zasolono i dopiero puszczono TIRy.
Dzisiaj zablokowana była droga do Ząbkowic w Strąkowej, a także Ząbkowice - Dzierżoniów.
Tomku dzisiaj na Ząbkowice zablokowana ? co się stało ? ja jechałem ok 9 i 10 to wszystko ok wczoraj były problemy bo wypadek był
Utknąłem ok. 21 a wykopaliśmy się ok.24.Napisałem "wykopaliśmy" się bo staliśmy w cztery auta.Co mam myśleć o kimś kto widząc taką sytuację , mając supertraktorek ,przejeżdża dwa razy zostawiając kilka osób bez pomocy?_tomek pisze:Jak utkniesz na dobre nikt inny w okolicy Ci nie pomoże.
Ponoć 3 tiry w okolicach Strąkowej około godz 12.pablo pisze:Tomku dzisiaj na Ząbkowice zablokowana ? co się stało ? ja jechałem ok 9 i 10 to wszystko ok wczoraj były problemy bo wypadek był
Wow, to nie zazdroszczę...rozumiem...chyba nic innego niż złość Ci nie pozostaje.kris pisze:Utknąłem ok. 21 a wykopaliśmy się ok.24.Napisałem "wykopaliśmy" się bo staliśmy w cztery auta.Co mam myśleć o kimś kto widząc taką sytuację , mając supertraktorek ,przejeżdża dwa razy zostawiając kilka osób bez pomocy?_tomek pisze:Jak utkniesz na dobre nikt inny w okolicy Ci nie pomoże.
Witam.
Jak już wcześnie pisałem, chciałbym prosić Was o podpowiedź jak najlepiej i bezpiecznie dojechać autem z Złotego Stoku do Lądka Zdroju.
Trochę śniegu nasypało od czasu mojej ostatniej wizyty na Waszym forum i warunki dojazdu się zmieniły.
Wyjazd z Złotego Stoku do Lądka planuję skoro świt w niedzielę 19.02
Z góry dziękuję za pomoc, turysta
Jak już wcześnie pisałem, chciałbym prosić Was o podpowiedź jak najlepiej i bezpiecznie dojechać autem z Złotego Stoku do Lądka Zdroju.
Trochę śniegu nasypało od czasu mojej ostatniej wizyty na Waszym forum i warunki dojazdu się zmieniły.
Wyjazd z Złotego Stoku do Lądka planuję skoro świt w niedzielę 19.02
Z góry dziękuję za pomoc, turysta

Obecnie na drodze Lądek - Złoty Stok warunki są fatalne (na dole błoto pośniegowe, pod spodem lód - na górze z pewnością biało).
Ale droga jest przejezdna. Przez Czechy z pewnością podobnie.
Pozostałe drogi czarne mokre.
Ale droga jest przejezdna. Przez Czechy z pewnością podobnie.
Pozostałe drogi czarne mokre.
Witam.
To może pojechać przez Kłodzko, niby dalej ale bezpiecznie ?
To może pojechać przez Kłodzko, niby dalej ale bezpiecznie ?
Jak się nie czujesz na siłach to jedź.
Obecne warunki to dla nas zupełna normalka, żadne tam łańcuchy nie są potrzebne, tylko po prostu zimowe opony.
Obecne warunki to dla nas zupełna normalka, żadne tam łańcuchy nie są potrzebne, tylko po prostu zimowe opony.
Lądecką jechałam wczoraj w nocy. Od strony Złotego Stoku do połowy drogi, czyli do przełęczy z wycinką drzew, odśnieżone jest szeroko, trochę wozi, ale miną się dwa samochody. Natomiast równo od tego miejsca w stronę Lądka, odśnieżone tylko na szerokość jednego samochodu. Jechałam i modliłam się aby nikt mi nie nadjechał z przeciwka bo musiałam bym wjechać w bandę śniegową i nie wiem czy bym wyjechała, pomimo tego, że mam terenówkę z napędem 4x4. Śnieg mokry, jak wjedziesz możesz nie wyjechać. Wozi od bandy do bandy. Lepiej jechać przez Kłodzko, tylko trzeba pamiętać, że teraz jest mokro a nad ranem będzie przymarznięte, więc ślisko. Lądecką o tyle lepiej, że tiry nie siedzą ci na zadku i można jechać swoim rytmem.
Witam.
Bardzo dziękuję za pomoc
Pojadę przez Kłodzko, w niedzielę rano tirów tam nie powinno być, bezstresowa wycieczka, chyba.
Z poważaniem turysta
Bardzo dziękuję za pomoc

Pojadę przez Kłodzko, w niedzielę rano tirów tam nie powinno być, bezstresowa wycieczka, chyba.
Z poważaniem turysta

-
- Sztygar
- Relacja:Sympatyk
No pewnie że przez Kłodzko.
Słyszałem wczoraj, że chłopaki z Lądka czy Stronia "polują na stłuczki" starymi samochodami na górskich drogach. Jak ktoś przyjeżdża z głębi kraju, to nie zawsze potrafi umiejętnie wytracić prędkość. Szczególnie ponoć upatrzyli sobie auta z tablicami zaczynającymi się na literkę P.
Słyszałem wczoraj, że chłopaki z Lądka czy Stronia "polują na stłuczki" starymi samochodami na górskich drogach. Jak ktoś przyjeżdża z głębi kraju, to nie zawsze potrafi umiejętnie wytracić prędkość. Szczególnie ponoć upatrzyli sobie auta z tablicami zaczynającymi się na literkę P.
ja bym jechał przez lądkoską co jak co ale te widoki nie odpuścił bym sobie tego
Ja też, kiedyś polonezem jeździłem na letnich oponach
, ale sam wiesz jak niektórzy tam jeżdżą...trójki nie potrzebują..szybciej przez Kłodzko będą 

Witam
Bardzo dziękuję za pomoc. Także dzięki temu forum mile spędziłem czas w Lądku i Złotym Stoku (cały miesiąc) i bezpiecznie pojeździłem po Waszych górkach.
Warto się zapoznać z nieznanym terenem w który się jedzie i takie forum naprawdę pomaga, a miłe jest to że niby obce sobie osoby są skore do pomocy gdy naprawdę w życiu co rusz „jeden drugiemu wilkiem”
Napewno do Was wrócę bo było miło
PS. Kolega Cledappeabs to niech zacznie pisać po chińsku będzie śmieszniej.

Bardzo dziękuję za pomoc. Także dzięki temu forum mile spędziłem czas w Lądku i Złotym Stoku (cały miesiąc) i bezpiecznie pojeździłem po Waszych górkach.
Warto się zapoznać z nieznanym terenem w który się jedzie i takie forum naprawdę pomaga, a miłe jest to że niby obce sobie osoby są skore do pomocy gdy naprawdę w życiu co rusz „jeden drugiemu wilkiem”
Napewno do Was wrócę bo było miło

PS. Kolega Cledappeabs to niech zacznie pisać po chińsku będzie śmieszniej.
drogi Turysto, to nie kolega a jakiś robot, zresztą pełno ich tu bo forum niestety umiera. Przerzuciliśmy się na Facebooka "fanklub władz miasta Złoty Stok" tam teraz jesteśmy i chętnie nadal będziemy pomagać 
pozdrawiam
Marta

pozdrawiam
Marta
Samo z siebie nic się nie dzieje.maadam pisze:forum niestety umiera
Admin 5 czy ile tam lat prowadził forum,spisał na psy.Polityka zaszkodziła