Nie przesadzajcie.. w ciągu miesiąca ceny paliwa wzrosły o parę procent, a ich oferty o 50%.lazik pisze:Ropa ropa i jeszcze raz ropa_tomek pisze: Z czego wynikają wyższe ceny?
Akcja Zima w Złotym Stoku
Re: Akcja Zima w Złotym Stoku
A w ciągu roku ile wzrosły i ile wzrosną do np kwietnia 2012
czyli do końca większych śniegów.
Poza tym zima a zima to różnica ,na ostatniej się wszyscy przejechali i guzik zarobili.dzień noc pługi w ruchu.

Poza tym zima a zima to różnica ,na ostatniej się wszyscy przejechali i guzik zarobili.dzień noc pługi w ruchu.
- niebieski24
- Gwarek
- Relacja:Mieszkaniec
- Kontakt:
dokladnie zima nie trwa 2 tygodnie wiec ceny beda rosly przez caly jej okres , jak tak dalej beda rosly to za rok beda robili to lopatami :/
Gmina ogłosiła kolejny przetarg. Nie zauważyłem różnic w przedmiocie zamówienia w stosunku do poprzedniego przetargu.
http://www.biuletyn.net/nt-bin/_private ... k/2196.pdf
http://www.biuletyn.net/nt-bin/_private ... k/2196.pdf
Ile dziś wypadków było na DK 46?
Rano minąłem dwa:
-na zakrętach w Mąkolnie golf wyleciał z drogi - przez krawężniki i zatrzymał się 10m dalej nad samą rzeką, nie zdążyłem zrobić zdjęcia
-potem ten w Podzamku

A wracając:

Winna zdradliwa droga, bo częściowo zmrożona, a częściowo mokra.
Soli nie ma jeszcze wcale.
Rano minąłem dwa:
-na zakrętach w Mąkolnie golf wyleciał z drogi - przez krawężniki i zatrzymał się 10m dalej nad samą rzeką, nie zdążyłem zrobić zdjęcia
-potem ten w Podzamku

A wracając:

Winna zdradliwa droga, bo częściowo zmrożona, a częściowo mokra.
Soli nie ma jeszcze wcale.
-
- Gwarek
- Relacja:Sympatyk
Tomku mylisz się. Panowie na pewno usłyszą:_tomek pisze:Winna zdradliwa droga, bo częściowo zmrożona, a częściowo mokra.
"niedostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze".
Droga jest piękna świeżo wyremontowana, równiutka i można na niej nieźle pociskać. Tak więc Panowie depneli na prowincji i poszli w rów.
Łot i cała prawda.
odśnieżanie miasta będzie w rekach ,,KOMY'' trudno się dziwić zero zmian ,,każdy kot ma swoje myszy''
http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=5360&mod=1
http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=5360&mod=1
A przydałyby się zmiany...
Rano na ulicach była szklanka. Oczywiście ta ulica nie należy do KOMY, to droga wojewódzka, którą po południu posypano.

Ale za te ulice płacimy KOMIE:

Rano na ulicach była szklanka. Oczywiście ta ulica nie należy do KOMY, to droga wojewódzka, którą po południu posypano.
Ale za te ulice płacimy KOMIE:
Nie wiem czy tego efekt,ale przystanek na kolonii rozwalony,WYRWANY.
Właśnie napisałem w innym wątku o tym:lazik pisze:Nie wiem czy tego efekt,ale przystanek na kolonii rozwalony,WYRWANY.
viewtopic.php?f=8&t=955
- niebieski24
- Gwarek
- Relacja:Mieszkaniec
- Kontakt:
Zima zaskoczyla drogowcow , jak co roku . . .
Po "krzywicy" znaków choroba dopadła przystanki.....
następny etap - lumbago slupów ogłoszeniowych 

Kolejny wypadek.
Po południu na drodze do Chwalisławia (powiatowej) mieszkaniec Mąkolna osobowym autem zderzył się czołowo z autobusem PKS Dzierżoniów. Zdarzenie miało miejsce zaraz za mostkiem obok prochów.
Policja zapewne zakwalifikuje - niedostosowanie prędkości do warunków....
Ja bym dodał też niedostosowane auto - brak opon z kolcami....
Panowie widzieli się z daleka, jechali obaj około 30-40km/h i nie wyhamowali, bo na drodze była taka szklanka, że ciężko było stać.
Kierowca osobowego połamany, lecz przytomny, miał szczęście i żyje.
O kierowcy autobusu nic nie wiem ,autobus zupełnie rozbity wylądował w rowie.
Po południu na drodze do Chwalisławia (powiatowej) mieszkaniec Mąkolna osobowym autem zderzył się czołowo z autobusem PKS Dzierżoniów. Zdarzenie miało miejsce zaraz za mostkiem obok prochów.
Policja zapewne zakwalifikuje - niedostosowanie prędkości do warunków....
Ja bym dodał też niedostosowane auto - brak opon z kolcami....
Panowie widzieli się z daleka, jechali obaj około 30-40km/h i nie wyhamowali, bo na drodze była taka szklanka, że ciężko było stać.
Kierowca osobowego połamany, lecz przytomny, miał szczęście i żyje.
O kierowcy autobusu nic nie wiem ,autobus zupełnie rozbity wylądował w rowie.
a to dziwne bo jak tylko popadało to z samego rana (chyba przedwczoraj) przyjechał traktur z pługiem i posypał nam całą ulice złotą aż do samych drzwi restauracji. DZIĘKUJEMY!!!
Droga już nie była śliska i jechało się bardzo miło. nie wiemy kto to był ale chyba aktualni odśnieżacze
Droga już nie była śliska i jechało się bardzo miło. nie wiemy kto to był ale chyba aktualni odśnieżacze

Wybrałem się dziś na narty - na Czarną Górę...
Ludzi full...patrząc po rejestracjach to głównie z Wrocławia, Poznania i Warszawy.
Wyjechaliśmy po 10 rano. To zdjęcia z drogi:
Biała Góra.

Dojeżdzamy do Przełęczy Lądeckiej:

Granica powiatu...brakuje tylko "Powiat Ząbkowicki żegna. Życzymy Szerokiej Drogi"

Bo w Kłodzkim jest już odśnieżona czarna i mokra:

A to powrót około 16. Ząbkowicki pług już przejechał, ale nie posypał..
Śmialiśmy się, że w Ząbkowickim to mają kupę pracy - nie to co w Kłodzkim - dlatego nie odśnieżyli...
Mają ważną drogę nr 8, a Ząbkowice to chyba zasypało....
Nie dziwota, że ludzie wolą jechać przez Kłodzko...
Ludzi full...patrząc po rejestracjach to głównie z Wrocławia, Poznania i Warszawy.
Wyjechaliśmy po 10 rano. To zdjęcia z drogi:
Biała Góra.
Dojeżdzamy do Przełęczy Lądeckiej:
Granica powiatu...brakuje tylko "Powiat Ząbkowicki żegna. Życzymy Szerokiej Drogi"
Bo w Kłodzkim jest już odśnieżona czarna i mokra:
A to powrót około 16. Ząbkowicki pług już przejechał, ale nie posypał..
Śmialiśmy się, że w Ząbkowickim to mają kupę pracy - nie to co w Kłodzkim - dlatego nie odśnieżyli...
Mają ważną drogę nr 8, a Ząbkowice to chyba zasypało....
Nie dziwota, że ludzie wolą jechać przez Kłodzko...
na jednej sesji soołtys mąkolna zapytał co z odśnieżaniem wsi i zrozumiałam, że wsie nie będą odśnieżane- czy to prawda?
Jak to nie będą odśnieżane a co oni gorsi? Nie rozumiem. Nigdy nie były odśnieżane czy dopiero teraz nie będą?
Jak to nie będą odśnieżane a co oni gorsi? Nie rozumiem. Nigdy nie były odśnieżane czy dopiero teraz nie będą?
Tak, nie są odśnieżane przez gminę.
Ale główna droga przez wieś to zawsze droga powiatowa i powiat ma ją odśnieżać. Ich standard utrzymania jest bardzo niski (tzn nie spieszą się, nie solą).
W wielu gminach taki model się sprawdza, że gmina płaci jednemu z mieszkańców danej wsi za odśnieżanie, a on to robi własnym ciągnikiem. Jest szybciej, lepiej i taniej.
U nas dojazdy do domów od głównej drogi mieszkańcy muszą we własnym zakresie, a główną drogę odśnieżyć ma powiat.
Ale główna droga przez wieś to zawsze droga powiatowa i powiat ma ją odśnieżać. Ich standard utrzymania jest bardzo niski (tzn nie spieszą się, nie solą).
W wielu gminach taki model się sprawdza, że gmina płaci jednemu z mieszkańców danej wsi za odśnieżanie, a on to robi własnym ciągnikiem. Jest szybciej, lepiej i taniej.
U nas dojazdy do domów od głównej drogi mieszkańcy muszą we własnym zakresie, a główną drogę odśnieżyć ma powiat.
Dzisiaj miałem nieprzyjemność dwa razy jechać do Ząbkowic i raz do Lądka...czyli wspaniałymi drogami wojewódzkimi...
Najciekawsze miejsca...wiadukt w Kamieńcu...Wszędzie szklanka i kiepsko posypane...ale pod wiaduktem taka szklanka, że asfalt widać, a piachu zero.

Ten Pan nie jechał tak szeroko z własnej woli...ociupinkę go wyniosło, dobrze, że nikt nie jechał.

A tutaj i mnie raz nieco poniosło.

Na całym odcinku posypano tylko jeden pas i to z przerwami - jakby piach nie chciał im spadać.

A to najciekawszy dzisiejszy obrazek z drogi - to w Sadlnie.

Najciekawsze miejsca...wiadukt w Kamieńcu...Wszędzie szklanka i kiepsko posypane...ale pod wiaduktem taka szklanka, że asfalt widać, a piachu zero.

Ten Pan nie jechał tak szeroko z własnej woli...ociupinkę go wyniosło, dobrze, że nikt nie jechał.

A tutaj i mnie raz nieco poniosło.

Na całym odcinku posypano tylko jeden pas i to z przerwami - jakby piach nie chciał im spadać.

A to najciekawszy dzisiejszy obrazek z drogi - to w Sadlnie.

heh a u nas na złotej znowu ślicznie odśnieżone i posypane od początku jak tylko śnieg spadł. Ja już chyba zawsze będe w szoku. dziękujemy