Od 2006 roku bywam regularnie w Złotym Stoku w celach turystycznych, ale także czysto wypoczynkowych. Przyjeżdżam o różnych porach roku na minimum 3 dni, najczęściej z dużą grupą znajomych od ok. 20 osób (znajomy posiada duży dom pół godzinki spacerkiem przez kilka pagórków od Rynku).
Za każdym razem zastanawia mnie jak to się dzieje, że w mieście przez które przewija się jakby nie patrzeć spora liczba turystów nie ma praktycznie miejsca, w którym można coś zjeść. Do pizzeri udało mi się tylko raz trafić w godzinach jej otwarcia. I tu moja pierwsza prośba - czy ktoś może rozpisać mi godziny jej otwarcia, wraz z dniami tygodnia? Odnoszę wrażenie, że są one co najmniej nieregularne

Kolejny element to komunikacja. Z Wrocławia zdecydowanie łatwiej tu przyjechać, niż do niego wrócić. Odjeżdża przecież tylko jeden autobus i to wcześnie rano (po 6 jakoś). Ostatnio niemal zawsze przyjeżdżam samochodem, ale nigdy nic nie wiadomo

No i na koniec najważniejsze, czyli atrakcje. Z planowaniem wycieczek pieszych nie mam raczej problemu o ile dysponuję mapą, chociaż ciągle nie udało mi się dotrzeć do jaskini radochowskiej. Na Jaworniku ostatnio byłem w sierpniu przemierzając całą Kotlinę Kłodzką - od Gór Sowich, przez Śnieżnik po Złoty Stok. Jednak często przyjeżdżam z mniej wędrownymi znajomymi (stąd i problemy z dotarciem do Radochowa) i mam też pytanie o krótkie trasy, powiedzmy na 3-4 godziny. Nie muszą być stricte górzyste, mogą prowadzić np. do starego kościółka w Mąkolnie, który widziałem na forum, ale nie poznałem jego dokładnej lokalizacji. Nie znalazłem też nigdzie dobrej mapy okolic Złotego Stoku.
To tak z grubsza i ogólnie, będę wdzięczny za udzielenie wszelkich informacji, porad i generalnie za odpowiedź