spojrzenie z boku....
- księciunio
- ...
- Kontakt:
Witam wszystkich,
Złoty Stok znam od wielu lat, bywam tutaj po kilka razy w roku i serce się kroi,że miasteczko,które za TEJ WSTRĘTNEJ KOMUNY miało bazę noclegową, bank kwater, wyciąg narciarski,tor saneczkowy i inne takie fanaberie i które to miasteczko ma SUPERPOŁOŻENIE na głównym szlaku turystycznym.....to miasteczko umiera...
Żyje Kopalnia i jej otoczenie a reszta woła o pomstę do nieba.
Dziwne,że nie może zebrać się grupa kilk-kilkudziesięciu osób aktywnych i wdrożyć przynajmniej kilka pomysłó z tego forum!!! A widzę,że po wymiania poglądów zamiera zapał i kończy się na pisaninie.
Jak wspomniałem bywam od czasu do czasu w Stoku i nie zauważyłem zmian na plus...
Może czas skończyć bić pianę i zakasać rękawy?
A turysta ,który przyjedzie na weekend to kasa dla sklepów,parkingu,bazy noclegowej,knajp....
pozdrawiam
Złoty Stok znam od wielu lat, bywam tutaj po kilka razy w roku i serce się kroi,że miasteczko,które za TEJ WSTRĘTNEJ KOMUNY miało bazę noclegową, bank kwater, wyciąg narciarski,tor saneczkowy i inne takie fanaberie i które to miasteczko ma SUPERPOŁOŻENIE na głównym szlaku turystycznym.....to miasteczko umiera...
Żyje Kopalnia i jej otoczenie a reszta woła o pomstę do nieba.
Dziwne,że nie może zebrać się grupa kilk-kilkudziesięciu osób aktywnych i wdrożyć przynajmniej kilka pomysłó z tego forum!!! A widzę,że po wymiania poglądów zamiera zapał i kończy się na pisaninie.
Jak wspomniałem bywam od czasu do czasu w Stoku i nie zauważyłem zmian na plus...
Może czas skończyć bić pianę i zakasać rękawy?
A turysta ,który przyjedzie na weekend to kasa dla sklepów,parkingu,bazy noclegowej,knajp....
pozdrawiam
- dobekfooto
- Moderator
- Relacja:Mieszkaniec
- GG:8824316
- Kontakt:
skąd wiesz że kończy się na pisaninie Księciunio ??? nie bądź tego taki pewien. my w wakacje próbowaliśmy coś zrobić ale napotkaliśmy na wiele przeciwności losu ... jak chcesz się dowiedzieć szczegółów to pisz na gadu 8824316 albo maila [email protected] i odwiedź stronę www.foto.zlotystok.net .... wtedy może przekonasz sie że jednak nie kończy się na pisaniu
POZDRÓWKA

"Buntu nie boji sie wladca ten,
co by z powiek spedzal mu sen.
Lecz nie poradzisz nic bracie moj ..."
- dobekfooto
- Moderator
- Kontakt:
skąd wiesz że kończy się na pisaninie Księciunio ??? nie bądź tego taki pewien. my w wakacje próbowaliśmy coś zrobić ale napotkaliśmy na wiele przeciwności losu ... jak chcesz się dowiedzieć szczegółów to pisz na gadu 8824316 albo maila [email protected] i odwiedź stronę www.foto.zlotystok.net .... wtedy może przekonasz sie że jednak nie kończy się na pisaniu
POZDRÓWKA

"Buntu nie boji sie wladca ten,
- księciunio
- ...
- Kontakt:
zmiany...
byłem wczoraj w Stoku;) ...mam sentyment do miejsca i pomył na ożywienie...ale potrzebna do tego kasa...zbyt duża na moje możliwości...ale może jakieś małe konsorcjum szurniętych?
Kto chętny??
Kto chętny??

- księciunio
- ...
- Kontakt:
- księciunio
- ...
- Kontakt:
- dobekfooto
- Moderator
- Kontakt:
Teraz to chyba chociaż przejeżdżać przez rynek będą bo rusza "Skalisko" - jak na Złoty Stok to robi wrażenie!!! Jeśli jeszcze nie byliscie to idźcie do kamieniołomu zobaczyć chociaż. Traska według najlepszych francuskich wzorów. Mam nadzieję, że przetrwa!
A rynek jakich wiele na południu Europy. Po prostu super. Nawet ta cisza i spokój.
A rynek jakich wiele na południu Europy. Po prostu super. Nawet ta cisza i spokój.
Re: spojrzenie z boku....
Po 5 latach temat prawie bez zmian...jedynie nawierzchnia i sam Rynek zrobił się ładniejszy, powstała na nim Apteka, postawiono parę tablic "dla turystów", poza tym bez zmian - nadal pusto.
Samochody do Skaliska rzeczywiście jeżdzą, mamy próg zwalniający na Staszica, sama droga do Skaliska to nadal szuter i błoto.
Mamy też nową fontannę, która zdaniem wielu jest brzydsza od starej, ale ma za to podświetlenie.
Na plus - atrakcje dla dzieci w parku.
Samochody do Skaliska rzeczywiście jeżdzą, mamy próg zwalniający na Staszica, sama droga do Skaliska to nadal szuter i błoto.
Mamy też nową fontannę, która zdaniem wielu jest brzydsza od starej, ale ma za to podświetlenie.
Na plus - atrakcje dla dzieci w parku.
- GAWLITZEK
- Moderator
- Relacja:Sympatyk
- Kontakt:
Nie jest zle.Postep jakis tam jest.Nie zapominajmy,ze Zloty Stok z czasow przedwojennych i powojennych a dzisiejszy to inna bajka.Wtedy tu bylo mnostwo zakladow i pracy.Wiecej sie tez wiec dzialo.Powoli bo powoli ale idzie ku lepszemu._tomek pisze:Po 5 latach temat prawie bez zmian....
Pozdrawiam
Przyjaciel ziemi złotostockiej
Do przodu? Mam wrażenie ze mamy wsteczny bieg.Co zostało z tych zakładów pracy,niewiele.Troszku ruszyła to miasto komuna:zakłady osiedla,ale obecny ustrój wyludnił i zniszczył co tylko było.Jesteśmy zdani sami na siebie, autor postu z 2005 ma troszku racji
gminę.

A co można powiedziec na to że miasto odcięło dojazd do Skaliska i Złotego Jaru dla grup zorganizowanych. Już przy zjeżdzie z krajówki na ul. 3-go Maja postawiono znak zakazu dla pojazdów pow. 2,5t więc autobus nie ma prawa jechac. Aż się prosi pod znakiem tabliczka z informacją, że nie dotyczy dojazdów celowych. Dla autobusów nie ma alternatywnej drogi do tych miejsc. A gdyby tak chciała się zatrzymac w Złotym Stoku wycieczka to gdzie ma zaparkowac autobus. W Ząbkowicach w Rynku wyznaczono miejsca parkingowe dla autobusów wycieczkowych a u nas ZAKAZ.
-
- Sztygar
Sprawę można łatwo rozwiązać tabliczką "nie dotyczy autokarów turystycznych".
Zakaz miasto wstawiło chyba na złość nadleśnictwu aby nie wozili wielkich ciężarówek z drewnem przez ul. Staszica i przez Rynek
Ja wiem, że to straszna głupota bo skalisko i Jar maja problem z tego powodu. Taki sam numer chciał burmistrz wykręcić Kopalni, stawiając zakaz na wjeździe na Złotą.
Zakaz miasto wstawiło chyba na złość nadleśnictwu aby nie wozili wielkich ciężarówek z drewnem przez ul. Staszica i przez Rynek
Ja wiem, że to straszna głupota bo skalisko i Jar maja problem z tego powodu. Taki sam numer chciał burmistrz wykręcić Kopalni, stawiając zakaz na wjeździe na Złotą.
-
- Dreptacz
Pisalem o tym w pytaniach do burmistrza. Ta tabliczka to dokladnie "nie dotyczy dojazdu do posesji", bo to tez inne pojazdy np. smieciarka,szambiarka, zaopatrzenie sklepow, dowoz wegla itp. i to powinno byc szybko poprawione