No widzisz, ciężko nie odebrać Natanka inaczej niż jako świra...ale...za wikipedią..lazik pisze:Natanek znów,znajdź coś merytorycznego,abyś mógł sam to skomentować ,bo nie wiem czy Natanek wrzucony tu przez Ciebie to zła postać czy dobra czy tylko wrzucona bo inna.Ja osobiście nie uważam go za świra ,znajdź dziś księdza Tomku który poszedł by na śmierć za swoje przekonania,którego przelicznikiem wiary nie jest stan konta.Ja nie wiem kto gorszy ,fanatyk Natanek broniący.... głupoty czy fanatyk np.redaktor tv pracujący dla oglądalności.
Cóż śmiać się tylko można z kościoła jako instytucji - wychowali go sobie, a teraz ich wyzywa od pasibrzuchów.Piotr Natanek (ur. 11 grudnia[1] 1960 w Makowie Podhalańskim) – suspendowany prezbiter rzymskokatolicki archidiecezji krakowskiej, kaznodzieja i rekolekcjonista. Doktor nauk teologicznych (specjalność: teologia historyczna) i doktor habilitowany nauk humanistycznych w zakresie historii. Nauczyciel akademicki, były wykładowca Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie.
Wybacz, ale Twój wątek jest dla mnie nieco "rozrywkowy". Teorie spiskowe...hmm...połowa to pewnie prawda.
Ale jakie to wszystko ma dla nas znaczenie...
Równie dobry wątek mógłbyś założyć o klimatologach (ściema z CO2)...albo choćby nawet o kartelu żarówkowym (dziś świetlówkowym).
Taki jest świat..ciesz się, że nie jesteś chińczykiem czy hindusem np.
A zazdrość plemionom żyjącym w odcięciu od cywilizacji.